PRIJAVI SE NA PythID-19 STEM COMPETITION

U sklopu projekta ENABLE BiH u organizaciji Save the Children uz podršku USAID-aCentar za tehničku kulturu Mostar, u suradnji sa FPMOZ-om Sveučilišta u Mostaru, organizira online nastavu povodom novonastale situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 za učenike tri model škole: Osnovna škola Zalik MostarOsnovna škola Petra BakuleMostar i Gimnazija Mostar.

Online nastava organizirat će se na način da će 40 djece iz tri model škole biti uključeno u online nastavu iz najpoznatijeg programskog jezika Python, nakon čega će se provesti test za učenike, te će najbolji iz svake škole biti nagrađeni.

Kombiniranjem situacije virusa COVID-19 i programskog jezika Python natjecanje je dobilo naziv „PythID-19“

Prijaviti se mogu djeca sedmih, osmih i devetih razreda Osnovne škole Petra Bakule Mostar i Osnovne škole “Zalik” Mostar, te učenici prvog i drugog razreda Gimnazije Mostar.

Prijave traju 4.-8. svibnja u ponoć, a prijaviti se možete na linku ispod.

Tema edukacije je programiranje u Python-u, te je primarni cilj radionice upoznavanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca sa programskim jezikom Python i konceptima algoritamskog razmišljanja koje su suština bilo kojeg programiranja.

PRIJAVA NA pythID-19 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvYHGc_J1GnUWKZtXMs0O0S7FV2E_vrhZZ_OQkJSZ62WsT4w/viewform

Python je trenutačno najpopularni programski jezik, a to je zato jer je veoma logičan i vrlo blag što se tiče sintakse te sa ovim osnovama učenici će imati veliku prednost ako se odluče u budućnosti baviti IT-om, također svo stečeno znanje u Python-u moći će primjeniti na bilo koji drugi programski jezik visoke razine.

Broj sudionika: 40 djece

  1. Grupa – 20 djece iz dvije osnovne škole
  2. Grupa – 20 djece iz Gimnazije Mostar

Trajanje radionice za jednu grupu:

  • 1 put tjedno
  • 2 školska sata
  • 6 tjedana(zadnji tjedan test)

NAGRADE:

1. Tablet

2. Robot

3. dvije članarine u CTK po izboru programa od jeseni(ARDUINO, ROBOTIKA, PYTHON, WEB DESIGN)

IZVOR: Centar za tehničku kulturu http://www.ctk.ba/novosti/prijavi-se-na-pythid-19-stem-competition/